Mange buske og træer blomstrer. Kan beskæres efter blomstring. Kirsebær og blommer kan også beskæres nu efter blomstring. For at få god bestøvning hos pærer kan en afskåret pæregren, der sættes i en spand vand under jeres pæretræ, være en god løsning. Husk både træ og gren skal være i blomst og skal være fra forskellige pæresorter. For at få en god bestøvning af forskellige urter og træer skal havekolonien måske overveje at låne et par bistader hos en lokal biavler. Bier i dag er meget fredelige og vil altid kunne placeres et sted i kolonien, hvor de ikke generer nogle. Kniber det med plads til ting i haven, så prøv og overvej espalier frugttræer. De fylder ikke ret meget, kan give store mængder frugt, men kræver lidt ekstra beskæring.
Stedsegrønne buske pudses af for svidninger. Surbundsbedet kontrolleres for vandmangel, der kan tilføres alm. gødning på lette jorder, på lerede jorder bruges sure gødninger til rhododendron og lignende surbundsplanter. Er disse lidt triste at se på, kan der lægges spagnum i i midten af planterne. Er de meget triste kan en nedklipning komme på tale, Klip tilbage til 20 – 30 cm. over jordhøjde, og de skyder igen efter nogle få måneder. Men der går et par år inden blomstring.
Plænen klippes jævnligt, helst ikke mere end 1/3 af græsbladets længde. Kantklipning pynter altid. Kantklippejern med z formet skær gør det nemt.
Rettidigt renhold betaler sig mange gange senere. Husk vand til nyplantede planter, deres rodnet er meget begrænset, og der kan være stor udtørring og i mange timer. Husk afhærdning af småplanter inden de plantes ud. Varmekrævende urter, som bønner og lignende, kan sås sidst på måneden i en god varm vejrperiode. Jordtemperaturen skal være over 12 grader. Husk at tynde urterne ud, så de får plads nok. Det gælder gulerod, pastinak, rødbeder og lignende. For at beskytte eksempelvis gulerødder mod orm kan der lægges græsafklip ind om planterne, der hvor plantetoppen og jorden mødes. De skadevoldende insekter søger stedet, hvor planten går ned i jorden for at lægge æg der, så larverne kan trænge ind i planteroden. Finder de ikke det sted, fordi det er dækket med for eksempel græs, flyver de videre. En anden måde er at forvirre dem med stærkt lugtende blomster som tagetes ind imellem urtesagerne.Der kan sås, og sættes kartofter i køkkenhaven. Varmekrævende kulturer må vente. Småplanter af salat og lign. kan udplantes, men beskyt mod nattefrost, gerne med fiberdug. Mange steder kan der være frost maj måned ud. Plastik kan bruges, men må fjernes når planterne er kommet op, da de ellers meget nemt svides i solskinsvejr.
Fyld ledige pladser ud med sommerblomster eller rester af løg eller porrer fra sidste år og nyd de flotte blomster, de kommer med. Der findes også flotte farvestrålende bladbeder, violette grønkål, der giver flotte farver til blomsterhaven. Registrer de forskellige stauder, så man kan huske, hvor de står, hvis noget skal ændres. Stauder, der har tendens til at vælte, kan støttes med grangrene og lidt snor. Deres vækst vil hurtigt dække afstivningenSommerblomster kan sås, enten hjemme, i drivhus eller i misbænk. Brug Så- og priklejord. Frø dækkes med sand eller lign. i et lag, der er lige så tykt som frøets diameter. Små frø trykkes bare let ned i jorden.
Dæk gerne bakker eller potter med sået frø, med glas eller andet, det holder på fugt og varme. Afdækningen fjernes når de små planter viser sig.
Sent blomstrende stauder kan flyttes eller deles. Overskydende planter pottes op, og bruges til at bytte eller forære væk.
Vurder gødningsbehov. Er planterne lyse og småbladede kan der tilføres 2-3 kilo pr. 100 m². Ellers ingen gødning, da det giver for meget vækst, og for få blomster. Dette gælder ikke sommerblomster i samme omfang. Der findes Osmocote gødning til krukker, der frigiver gødning over en lang vækstperiode. Det er dyrt men godt.
Temperaturen kan blive meget høj nu. Overvej automatisk vindues åbning. Det kan være godt at skygge lidt for alt for meget solskin. Kærnemælk, der stænkes på vinduesglasset, fungerer fint. Kommer der regnvejr, forsvinder det meste af sig selv. Agurker og meloner kan plantes, ligeledes auberginer, paprika og chili. Pas på agurkestængler ikke får koldt vand på sig, det kan slå dem ihjel på en nat.
Hold godt øje med skadedyr som bladlus og lignende. Meget angrebne partier kan måske klippes væk og tilintetgøres, eller spul de ubudne gæster med koldt vand fra have slangen.